Πίσω από κάθε επιτυχημένο μαθητή βρίσκεται μία επιτυχημένη και δοκιμασμένη μεθοδολογία!

Αρειμάνιο Άρα Πέτυχες!!!

Αρειμάνιο …άρα πέτυχες!

Σχολική Μελέτη Δημοτικού

Το Αρειμάνιο Φροντιστήριο συνεχίζοντας να τοποθετεί τον μαθητή στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας οργάνωσε ένα πρόγραμμα καθημερινής προετοιμασίας για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα υπό την καθοδήγηση πεπειραμένων δασκάλων και καθηγητών να βελτιώσουν τις σχολικές επιδόσεις τους μέσω της διερευνητικής μάθησης ( inquiry – based learning), ώστε να εμπλακούν προσωπικά στη γνωστική διαδικασία και να μάθουν πώς να μαθαίνουν.

Η μελέτη δίνει τη δυνατότητα:

  • Να οργανώνει το διάβασμά του, βάσει ατομικού χρονοδιαγράμματος και πλάνου.
  • Να αναπτύσσει εξατομικευμένες στρατηγικές μελέτης.
  • Να εμπεδώνει γνώσεις και να τελειοποιεί δεξιότητες που ήδη έχει κατακτήσει στο σχολείο.
  • Να καλύπτει τυχόν απορίες ή κενά μέσα από επαναλήψεις και φύλλα εργασίας.
  • Να κατανοεί σφαιρικά το εκάστοτε γνωστικό αντικείμενο με τη χρήση πρόσθετου εκπαιδευτικού υλικού και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και μεθόδων.
  • Να εντοπίζει και να εξελίσσει τις κλίσεις και τις δεξιότητές του.
  • Να ολοκληρώνει τις σχολικές του εργασίες ώστε να έχει ελεύθερο χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους και τις εξωσχολικές του δραστηριότητες.
  • Να κοινωνικοποιείται και να καλλιεργεί την προσωπικότητά του μέσα από τη δυναμική της ομάδας.

Η συστηματική και επιτυχημένη μελέτη τονώνει την αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού και το βοηθά να αποκτήσει υπευθυνότητα ώστε αργότερα να είναι σε θέση να οργανώνει τις υποχρεώσεις αλλά και τη ζωή του!


ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ‘Η ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ;

Μελέτες απέδειξαν ότι τα παιδιά ζουν μια πιο ποιοτική μαθησιακή διαδικασία μέσα στη τάξη . Αυτό συμβαίνει επειδή η τάξη γίνεται πηγή βιωματικών μαθησιακών εμπειριών .Στο Φροντιστήριό μας θα βρείτε Τμήματα Μελέτης  τα οποία έχουν ως στόχο την προετοιμασία για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας στο σχολείο, αλλά και Ενισχυτικά Τμήματα για τα μαθήματα στα οποία χρειάζεται ενδυνάμωση το παιδί σας, είτε επειδή τον δυσκολεύουν, είτε επειδή θέλει να τελειοποιηθεί σε αυτά.

Αρκετοί γονείς διχάζονται ως προς το ποια επιλογή θα ήταν ιδανικότερη για το παιδί τους. Είναι γεγονός πως δεν μαθαίνουν όλοι οι μαθητές με τον ίδιο τρόπο. Ο Υπεύθυνος Σπουδών του Αρειμανίου βρίσκεται δίπλα σας για να σας καθοδηγήσει προς την καταλληλότερη επιλογή για το παιδί σας ανάλογα με το μαθησιακό του προφίλ.

BΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

Τα παιδιά από νωρίς εξοικειώνονται και αγαπούν την αρχαία ελληνική γλώσσα, γοητεύονται από την οργάνωση, τη δοµή και το περιεχόµενο της. Και κυρίως βιώνουν στην πράξη την αξία της ,χωρίς να χρειάζεται να εµπλακούν στην στείρα αποστήθιση γραµµατικών κανόνων και µηχανικής µετάφρασης.

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ STEM & ROBOTICS

Τα παιδιά βιώνουν στην πράξη βασικές έννοιες θετικών επιστηµών (µηχανικής, φυσικής , µαθηµατικών) και εισάγονται σταδιακά σε λειτουργίες προγραµµατισµού και στο συνδυασµό αισθητήρων και κινητήρων, αναπτύσσοντας τις δεξιότητες του 21ου αιώνα (δηµιουργικότητα, συνεργασία, κριτική σκέψη, επίλυση προβληµάτων).

Γιατί να ξεκινήσει σχολική μελέτη το παιδί σας;

Στα τμήματα μελέτης του φροντιστηρίου μας δεν λύνουμε απλά τις ασκήσεις της επόμενης ημέρας.Ο μικρός αριθμός μαθητών ανά τμήμα μας επιτρέπει να προσωποποιούμε την διδασκαλία στις ανάγκες κάθε μαθητή.

Έτσι διαβάζουμε τα μαθήματα της επόμενης ημέρας εξηγώντας έννοιες ώστε ο μαθητής να μπορεί αυτοδύναμα να λύνει τα προβλήματα της επόμενης ημέρας αλλά και να μαθαίνει να διαχειρίζεται το χρόνο του.

Εστιάζουμε και επιμένουμε σε προσωπικές ιδιαιτερότητες και προτείνουμε εξατομικευμένες λύσεις σε μαθήματα που παρουσιάζονται αυτές.

Πετυχαίνουμε ο μαθητής να επιστρέφει σπίτι πλήρως προετοιμασμένος για την επόμενη ημέρα στο σχολείο του αλλά έχοντας κατακτήσει τη γνώση αυτή και όχι με απλά λυμένες ασκήσεις που δεν έχει κατανοήσει!