Πίσω από κάθε επιτυχημένο μαθητή βρίσκεται μία επιτυχημένη και δοκιμασμένη μεθοδολογία!

Αρειμάνιο Άρα Πέτυχες!!!

Προετοιμασία
για πρότυπα

Είμαστε ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ τόσο σε βαθμολογίες και σε εισακτέους, όσο και στις καρδιές των γονιών και των μαθητών μας.

ΧΑΡΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

Θες να είσαι ΠΡΩΤΟΣ στα Πρότυπα;

Συνεχίζουμε και φέτος να είμαστε δίπλα στους υποψήφιους μαθητές με Αρειμάνιο πνεύμα, την 1η ακαδημαϊκή ομάδα που ξεκίνησε την προετοιμασία εισαγωγής σε πρότυπα σχολεία καθώς και με την 1η ειδική βιβλιογραφία δομημένη σύμφωνα με τη φιλοσοφία των εξετάσεων.

Οι μαθητές μας μαθαίνουν να αγαπούν την εξέταση και να δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους μέσω των προσομοιωτικών διαγωνισμάτων που γράφονται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς , τους καθηγητές τους. Με νέα διαγωνίσματα κάθε εβδομάδα μαθαίνουν να διαχειρίζονται το άγχος τους και να ελέγχουν την πρόοδο τους.

Με την 1η ακαδημαϊκή ομάδα, ειδικό βιωματικό υλικό και με το Χρυσό Βραβείο στην Καινοτομία της Διδασκαλίας, εγγυόμαστε στους μαθητές μας την εισαγωγή τους στα πρότυπα σχολεία της επιλογής τους.

ΧΡΥΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Μέσα απο την αποκλειστική συνεργασία με το loukas play αξιολογούμε βιωματικά το γνωστικό και συναισθηματικό δυναμικό των μαθητών μας ΠΡΙΝ ακόμη μπουν στην τάξη. Μηδενίζουμε το άγχος της επίδοσης γιατί γνωρίζουμε ότι δεν μαθαίνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ελέγχουμε διάφορες πτυχές της σκέψης του παιδιού, μέσα από ένα καθαρά παιγνιακό περιβάλλον και προωθούμε τη μάθηση αποτελεσματικά και ευχάριστα.

Τμήματα Προετοιμασίας Προτύπων

Το Φροντιστήριο μας ετοιμάζει τους μαθητές με τα εξής τμήματα για πρότυπα γυμνάσια:

 • Προετοιμασία για πρότυπα μαθητών Ε’ δημοτικού
 • Θερινά τμήματα προετοιμασίας προτύπων για την ΣΤ’ δημοτικού – Ξεκίνησαν οι εγγραφές!
 • Τμήματα προτύπων ΣΤ’ δημοτικούΓιατί να επιλέξετε Αρειμάνιο;
 • Ειδική βιβλιογραφία αποκλειστικά δομημένη στη φιλοσοφία των εξετάσεων
 • 3 κύματα προσωμοιωτικών εξετάσεων πριν τις κανονικές
 • Για 9η συνεχή χρόνια είμαστε πρώτοι σε εισακτέους
 • Εξατομικευμένη κάλυψη κενών κάθε μαθητή
 • Γιατί το παιδί σας θα απολαύσει τη διαδικασία!!
 • Ειδική ακαδημαϊκή ομάδα που ασχολείται αποκλειστικά με πρότυπα
 • Αυστηρά τμήματα 4 εώς 6 ατόμων
 • Επιπλέον ατομικά μαθήματα προσαρμογής πριν την ένταξη στο τμήμα

 

Δείτε το φυλλάδιο μας
Γιατί να ξεκινήσει προετοιμασία σε θερινά τμήματα;
 • Για επανάληψη της ύλης, έτσι ώστε να εμπεδώσει όσα διδάχθηκε
 • Για επίλυση αποριών σε βασικές έννοιες μαθηματικών , σε γραμματική και συντακτικό
 • Για εισαγωγή στην ύλη της ΣΤ’δημοτικού
 • Για εξάσκηση στον τρόπο εξέτασης του διαγωνισμού των προτύπων
 • Για να διδαχθεί αναλυτικά και εις βάθος μέρη της ύλης
 • Για να βελτιώσει τις γνώσεις του στην ορθογραφία

Οδηγίες & διαδικάσια για Πρότυπα Σχολεία

Επισημαίνεται ότι όλοι ενδιαφερόμενοι γονείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για την Α τάξη ακόμη και σε Πειραματικές Σχολικές μονάδες οι οποίες δεν έχουν προκηρύξει κενές θέσεις, καθώς υπάρχει περίπτωση να προκύψουν κενές θέσεις αν κάποιοι μαθητές από τη συνδεδεμένη σχολική μονάδα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο συνδεδεμένο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο της επόμενης βαθμίδας.

Αποτίμηση θεμάτων εξετάσεων

Αποτίμηση θεμάτων εξετάσεων Στ΄ Δημοτικού για Εισαγωγή σε Πρότυπα Γυμνάσια 2024
ΑΡΧΕΙΟ pdf / 159 KB

Θέσεις Εισακτέων 2024-25

Αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025
ΑΡΧΕΙΟ pdf / 940 KB

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025
ΑΡΧΕΙΟ pdf / 435 KB

ΦΕΚ για Πρότυπα 2023

Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ.) για το σχολικό έτος 2022-2023.
ΑΡΧΕΙΟ pdf / 218 KB

Λίστα θέσεων για Πρότυπα Σχολεία

Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία (Π.Σ. & ΠΕΙ.Σ.) για το σχολικό έτος 2021-2022.
ΑΡΧΕΙΟ pdf / 180 KB

Βάσεις Εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια 2023

Ακολουθεί ο πίνακας με τις βάσεις ανά Πρότυπο Γυμνάσιο και Λύκειο.
ΑΡΧΕΙΟ pdf / 245 KB

ΑΡΧΕΙΟ pdf / 159 KB
Συχνές Ερωτήσεις
Έχουμε συγκεντρώσει τις πιο συνηθισμένες απορίες σας για να διευκολύνουμε την έρευνα σας στην σωστότερη επιλογή φροντιστηρίου.


Ωστόσο ένας υπεύθυνος σπουδών σας περιμένει σε κάθε φροντιστήριο μας για να λύσει κάθε απορία σας!
Τι είναι τα πρότυπα γυμνάσια και πώς διαφέρουν από τα κανονικά γυμνάσια;
Τα πρότυπα γυμνάσια είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα που αποσκοπούν στην προώθηση της αριστείας στην εκπαίδευση, τόσο στο επίπεδο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών. Συχνά, προσφέρουν πιο καινοτόμα και εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών, καθώς και προσεγμένο περιβάλλον με ευνοϊκές συνθήκες για τη μάθηση. Τα πρότυπα γυμνάσια διαφέρουν από τα κανονικά γυμνάσια κυρίως ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης, τις διδακτικές μεθόδους, τον εξοπλισμό και τις διαθέσιμες παροχές.
Ποια είναι τα οφέλη της φοίτησης του παιδιού μου σε ένα πρότυπο γυμνάσιο;
Κάποια από τα οφέλη της φοίτησης σε ένα πρότυπο γυμνάσιο περιλαμβάνουν τα εξής: Υψηλότερη ποιότητα εκπαίδευσης και εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών Καλύτερες διδακτικές μεθόδους που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών Έμφαση στην ολιστική ανάπτυξη του παιδιού, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, πνευματικής, κοινωνικής και πνευματικής ευημερίας Προσωπική προσοχή και υποστήριξη από εκπαιδευτικούς και στελέχη Προσβασιμότητα σε προηγμένες τεχνολογίες και εξοπλισμό Περισσότερες ευκαιρίες για εξωσχολικές δραστηριότες τες, όπως ομάδες εργασίας, καλλιτεχνικά προγράμματα, αθλητικές δραστηριότητες, και εθελοντισμό Δυνατότητες για διαπολιτισμική ανταλλαγή και συνεργασία με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα Έμφαση στην ανάπτυξη των μαθητών ως προς την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων, και την αυτονομία Καλύτερες προοπτικές για σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επαγγελματική επιτυχία
Ποιες είναι οι διαδικασίες εγγραφής και προσόντων για την εισαγωγή σε ένα πρότυπο γυμνάσιο;
Η διαδικασία εγγραφής και οι απαιτήσεις για την εισαγωγή σε ένα πρότυπο γυμνάσιο μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το ίδρυμα. Ωστόσο, ορισμένα κοινά βήματα και κριτήρια περιλαμβάνουν: Υποβολή αίτησης εγγραφής, που συχνά περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία, ακαδημαϊκό ιστορικό, και επιτεύγματα του μαθητή Συμμετοχή σε εξετάσεις εισαγωγής, που μπορεί να καλύπτουν τόσο τη γνώση γνώση σε διάφορα μαθήματα όσο και τις ικανότητες σκέψης, δημιουργικότητας και προβληματολύσεως.
Δέν έλαβα το E-MAIL! Υπάρχει πρόβλημα;
Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το email της αίτησής σας, μπορείτε να ελέγξετε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας μήπως το e-mail έχει πάει εκεί ή από την διόρθωση της αίτησης μήπως έχετε δηλώσει λάθος email ή επικοινωνήστε με το εκπαιδευτήριο σας ώστε να σας βοηθήσουμε με την υποβολή της αίτησης.
Μπορώ να κάνω αίτηση για την Β’ ή Γ’ τάξη;
Η πλήρωση κενών θέσεων στις Β΄ και Γ΄ τάξεις των Προτύπων Γυμνασίων και Λυκείων για κάθε σχολικό έτος πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων, η οποία λαμβάνει χώρα στα Πρότυπα Γυμνάσια τρεις (3) ημέρες πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους, με ευθύνη του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ.) και των οργάνων διοίκησης του κάθε Πρότυπου Γυμνασίου ή του Διευθυντή του Σχολείου.
Οι ερωτήσεις για τα αδέλφια που φοιτούν ποιούς αφορούν;
Αφορούν αδέλφια που ήδη φοιτούν στο ίδιο Πειραματικό σχολείο ή στα συνδεδεμένα Πειραματικά σχολεία και δεν φοιτούν στην τάξη αποφοίτησης της καταληκτικής σχολικής μονάδας.
Μπορώ να υποβάλω πάνω απο μία αίτηση για ένα μαθητή;
Όχι. Η αίτηση που υποβάλλετε για κάθε μαθητή είναι μία (είτε για ένα Πειραματικό Σχολείο, είτε για ένα Πρότυπο σχολείο).
Ποιες είναι οι διδακτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στα πρότυπα γυμνάσια;
Στα πρότυπα γυμνάσια, οι διδακτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι συχνά πιο προηγμένες, καινοτόμες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί σε ένα πρότυπο γυμνάσιο μπορούν να χρησιμοποιούν μεθόδους όπως το project-based learning, τη συνεργατική μάθηση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, και τη χρήση τεχνολογίας και πολυμέσων στη διδασκαλία. Επίσης, στα πρότυπα γυμνάσια τονίζεται η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα, η επίλυση προβλημάτων, και η αυτονομία των μαθητών.

Τι λένε για εμάς

Στο Αρειμάνιο μου αρέσουν πολλά πράγματα, όπως οι καθηγητές, οι αίθουσες και κυρίως ότι το μάθημα περνάει ευχάριστα. Οι καθηγητές είναι πάντα δίπλα μου σε ό,τι κι αν χρειαστώ, ό,τι απορία έχω μπορώ να τους ρωτήσω και θα μου δώσουν πάντα μία λύση. Δεν βρίσκεις εύκολα ένα χώρο να μπορείς να διαβάσεις και να συγκεντρωθείς, αλλά στο Αρειμάνιο τον έχεις!

Β.Μ
Μαθήτρια

Αγαπώ όλους τους καθηγητές του Αρειμανίου, είναι όλοι πολύ καλοί μαζί μας, μας βοηθούν πολύ στις σπουδές μας, να πετύχουμε τους στόχους μας, είναι πάντα δίπλα μας σε κάθε ερώτηση που έχουμε, σε κάθε εμπόδιο που αντιμετωπίζουμε και θέλουν να μας βοηθήσουν να τα προσπεράσουμε όλα αυτά!

Ε.Π
Μαθητής

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το Αρειμάνιο, μας έκανε να αγαπήσουμε και τα μαθηματικά, κυρίως τα μαθηματικά, αλλά και την γλώσσα! Έχουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μας!

Ε.Μ
Γονέας

Δεν έχω τόσο άγχος για τις εξετάσεις τώρα, γιατί πήρα μέρος στις προσομοιωτικές εξετάσεις του Αρειμανίου. Μου άρεσε που έγραψα μαζί με άλλα παιδιά γιατί συνήθως γράφω μόνη μου οπότε ήταν σαν να γράφω κανονικά εξετάσεις και αυτό με βοήθησε πολύ!

Κ.Σ
Μαθήτρια

Ανοιχτές εξετάσεις προσομοίωσης

Η προετοιμασία των παιδιών για την εισαγωγή τους στα Πρότυπα Γυμνάσια ενισχύεται στο Αρειμάνιο με τις Ειδικές Εξετάσεις Προσομοίωσης.

Τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε προσομοιωτικά τεστ που γίνονται στα εκπαιδευτήρια μας και χρονομετρούνται σε πραγματικές συνθήκες προκειμένου να εξοικειωθούν με τη διαδικασία και την ‘κωδικοποίηση’ των εξετάσεων στην πράξη.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων θα γίνει πλήρης αξιολόγηση με αναλυτική βαθμολόγηση των γραπτών. Οι ακαδημαϊκοί μας υπεύθυνοι θα επιμεληθούν τις ατομικές εκθέσεις για κάθε παιδί, στις οποίες εκτός των βαθμολογιών θα περιλαμβάνονται και συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την πιο αποτελεσματική διαχείριση των εξετάσεων.

Ημερομηνίες εξετάσεων προσομοίωσης
 • Α’ ΚΥΚΛΟΣ –> 18/12/2023
 • Β’ ΚΥΚΛΟΣ –> 05/02/2024
 • Γ’ ΚΥΚΛΟΣ –> 08/04/2024

Οι εξετάσεις είναι ανοιχτές και μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά που δεν είναι μαθητές των ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ.

Μαθήματα που περιλαμβάνονται

 • Κατανόηση κειμένων Ελληνικής Γλώσσας
 • Μαθηματικά

Ύλη Γλώσσας

Α’ ΚΥΚΛΟΣ

 • Ρήμα (φωνές, συζυγίες, διαθέσεις)
 • Υποκείμενο, Αντικείμενο, Κατηγορούμενο, Χρονικές βαθμίδες
 • Μέρη του λόγου

Β’ ΚΥΚΛΟΣ

 • Εφ’ όλης της ύλης (Ε’ και Στ’ Δημοτικού)

Γ’ ΚΥΚΛΟΣ

 • Εφ’ όλης της ύλης (Ε΄ και Στ’ Δημοτικού)

Ύλη Μαθηματικών

Α’ ΚΥΚΛΟΣ

 • Φυσικοί, Δεκαδικοί, Κλάσματα, Εξισώσεις
 • Υλη Ε’ Δημοτικού

Β’ ΚΥΚΛΟΣ

 • Φυσικοί, Δεκαδικοί, Κλάσματα, Εξισώσεις
 • Υλη Ε’ Δημοτικού,  Λόγοι, Ποσοστά, Μετρήσεις

Γ’ ΚΥΚΛΟΣ

 • Εφ’ όλης της ύλης (Ε΄ και Στ’ Δημοτικού)
ΤΟ ΑΡΕΙΜΑΝΙΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ συνδυασμός επιτυχίας για 9η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Για μια ακόμα χρονιά είμασταν δίπλα στους υποψήφιους μαθητές με Αρειμάνιο πνεύμα, με συστηματική προετοιμασία, με την 1η ακαδημαϊκή ομάδα που ξεκίνησε την προετοιμασία εισαγωγής σε πρότυπα σχολεία καθώς και με την 1η ειδική βιβλιογραφία δομημένη σύμφωνα με τη φιλοσοφία των εξετάσεων. Τα γεγονότα ‘μιλούν’ από μόνα τους: η συντριπτική πλειοψηφία των φετινών θεμάτων των εξετάσεων – περισσότερο από το 80%- στα πρότυπα υπήρχε στα βιβλία μας καθώς και στα Φύλλα Εργασίας και Προσομοιωτικά Τεστ που έγραψαν φέτος οι μαθητές του Αρειμανίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ!